ΝΕΑ

Latest Industry News

Road Rover: Νέα σειρά μοντέλων από την JLR

Σύμφωνα με αναφορές βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης, η εταιρεία Jaguar-Land Rover (JLR) ετοιμάζει μια νέα σειρά μοντέλων που θα είναι ηλεκτρικά και θα έχουν μικρές εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης.

Η νέα σειρά μοντέλων θα φέρει, όπως όλα δείχνουν, την ονομασία “Road Rover” και θα συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με στοιχεία της premium κατηγορίας (το συγκεκριμένο όνομα είχε χρησιμοποιηθεί τη δεκαετία του 60 και αφορούσε ένα 3θυρο concept της εταιρείας).

Από τις πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το πρώτο μοντέλο Road Rover θα είναι πλήρως ηλεκτρικό & τετρακίνητο, με τους Βρετανούς να το τοποθετούν απέναντι στην κορυφαία Mercedes S-Class. Έτσι αναμένουμε υψηλή ποιότητα κατασκευής, αλλά και δυναμικά χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς, καθώς το αυτοκίνητο παραγωγής θα βασιστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα αλουμινίου που θα δούμε στην επόμενη γενιά της Jaguar XJ

Για την κίνηση θα φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας στον εμπρός άξονα και ένας στον πίσω) με συνολική ισχύ κοντά στα 500 άλογα. Η αυτονομία θα ανέλθει περίπου στα 500 km και η επιτάχυνση 0-100 θα ολοκληρώνεται σε 4,5 sec. Eπίσης, η ύπαρξη αερανάρτησης & τετρακίνησης θα εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων και σε εκτός δρόμου κομμάτια.

Το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου παραγωγής Road Rover αναμένεται στα τέλη του 2019 περίπου και σχεδιαστικά δεν αποκλείεται να υιοθετήσει πολλά στοιχεία από το Velar.

Back to top
English